Activitats 2016 - 2017

 1. Mr Bullying. Excursió al teatre. 2n cicle

  El passat dimarts dia 20 de desembre, a les 9:30h del matí els alumnes de segon cicle d’ESO vam marxar cap a Barcelona. Ens dirigíem al Teatreneu del Barri de Gràcia, on anàvem a veure una obra de teatre titulada: Mr. Bullying, tots contra ell.

  Es tracta d’una obra de teatre que oferia Transeduca i que tractava sobre el tema social que, malauradament, està més de moda entre la nostra societat actual i és el problema principal dins de molts centres educatius.

  L’obra la portaven a terme dues noies, la Marta i la Laura. Una d’elles era una noia llesta, extravertida, simpàtica, nova en el centre i una mica grassoneta. L’altra, era poc responsable i estudiosa, molt popular entre la seva classe i molt primeta.

  Mica en mica, la història va situant-la a cada una d’elles en els dos rols que hi ha en qualsevol situació d’acusament escolar. Al llarg de la història, a partir de les paraules, els gestos, les situacions i el simple però simbòlic decorat, van mostrant una situació quotidiana on algú, que sembla que encaixa, de sobte, deixa d’encaixar i es troba sola i desituada.

  D’altra banda, d’una manera o altra, s’intenta fer veure també la neutralitat i poca personalitat d’alguns dels que ens rodegen i considerem amics, donat que són capaços de canviar de visió per un simple comentari d’una persona totalment aliena a elles i que, fins aquell moment, només coneixien de vista.
  Va ser molt interessant la simbologia que donen a tots els elements simples que utilitzen com a decorat i, sobretot, el no final de l’obra. I és que davant d’una situació d’aquestes, només nosaltres mateixos (els espectadors) podem reflexionar i intentar solucionar de la millor manera possible, basant-se, principalment, en la comunicació amb els altres per fer sortir a la llum una problemàtica d’aquestes característiques.

  Va captivar la nostra atenció des del primer moment i, a més, ens va fer reflexionar després de veure-la. Felicitem a la companyia per una feina tant ben preparada.