Activitats 2018 - 2019

 1. Sortida Granja Soldevila

  El dia 18 de desembre els alumnes de 2n de PFI de Mosso de quadra i d’Hoteleria han anat de visita a la Unitat d’Orientació i Inserció Laboral de l’Ajuntament de Santa Perpètua, ubicat a l’edifici de la Granja Soldevila.

  Ens han explicat quins passos han de fer els alumnes per buscar feina i com des d’aquesta Unitat d’Orientació i Inserció poden ajudar-los en aquesta recerca de diverses maneres: fent el currículum i la carta de presentació, buscant i apuntant-se en borses de treball, orientant-los en l’objectiu laboral…. També hem vist l’espai del Club de feina i tots els recursos que tenen per ajudar a buscar feina (ordinadors, telèfon, assessorament individual, tauler d’ofertes de feina…).

  És un espai que tenen tots els ajuntament i que és necessari que els alumnes el coneguin per poder utilitzar-ho en el seu futur.


 2. Escoles Verdes

  El passat dia 13 de desembre els ecodelegats de l’escola Barcanova, que van ser escollits pels companys de classe, van assistir al fòrum d’escoles verdes realitzat a la biblioteca del nord de Sabadell. La trobada es va realitzar entre diferents representants d’educació secundària del Vallès Occidental i es van realitzar activitats i dinàmiques entorn a la temàtica d’aquest any: el canvi climàtic. Enhorabona a tots per les representacions teatrals que vàreu fer a l’acabar la jornada i gràcies a l’organització. És de vital importància tenir un espai on aprendre quines mesures podem adoptar per a minimitzar els efectes de l’escalfament global i transmetre-ho als companys per tal de dur a terme les mesures pertinents i mantenir les que ja venim realitzant des de fa tants anys com a membres d’aquest projecte.

  Per més informació:
  https://escolesverdesbarcelonacomarques.ning.com/forums-2018-2019


 3. Gaudí experiència

  El 4 de desembre els alumnes i les professores del primer cicle de l’ESO vam realitzar una sortida a Barcelona per conèixer i experimentar l’obra d’ Antoni Gaudí. Aquesta visita estava programada dins l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica i era la part final del treball realitzat a la classe.

  De la ma de la nostra guia, l’Almudena, vam recórrer els espais més emblemàtics del Park Güell. Ens va explicar diferents aspectes de la vida i obra del genial arquitecte, i ens va ajudar a identificar les formes i els materials que caracteritzen la seva arquitectura. Després de passejar pel Park vam acostar-nos fins al Gaudí Experiència, situat al carrer Larrard, per veure la projecció de l’audiovisual 4D. Amb aquest documental vam poder viatjar per l’Univers Gaudí a través de l’espai i el temps. Un cop finalitzada la projecció vam poder descobrir amb la nostra guia la informació recollida en les pantalles tàctils. Finalment, després d’un matí molt intens i interessant, vam tornar a l’escola, just a temps per dinar.


 4. Projecte sobre la ràdio

  Des de l’assignatura de MAV, els alumnes de 4t d’ESO hem estat treballant el projecte de la ràdio. Hem estat investigant com funciona la ràdio i com es creen les notícies que en ella s’expliquen i per fer el tancament, aprofitant l’activitat de la programació estable de Les notícies joves a la ràdio, vam realitzar grups de treball on cada grup havia de redactar una notícia relacionada amb el municipi de Santa Perpètua i que, posteriorment, el dia 20 de novembre, coincidint amb el dia Mundial dels Drets dels Infants, aniríem a gravar a la ràdio per a ser escoltada aquell dia.

  L’activitat va durar diversos dies i és que primer va venir la Estrella Nuñez a explicar-nos com funcionava realment un programa de ràdio i quines condicions havíem de tenir en compte a l’hora de redactar la notícia.Realment van quedar-nos clars tots els dubtes que teníem i al cap d’uns dies començàvem a redactar les notícies i a planificar les entrevistes que faríem per incloure talls de veu.

  Vam treballar de forma col·laborativa, uns amb els altres, i vam aprendre valors d’organització, col•laboració i autonomia.

  Posteriorment, el dia 14 de novembre vam haver de fer el sorteig per veure quins 5 alumnes serien els encarregats d’anar a gravar les notícies a la ràdio.

  Els 5 companys que van sortir escollits, combinant les notícies redactades amb les notícies que havien preparat els alumnes de 3r d’ESO del INS Rovira Forns, van fer-ho molt bé i estem molt contents del resultat final, que vam poder escoltar tot el grup junt el dia 20 a les 13:00h del migdia i que si algú vol escoltar, el podeu trobar al PODCAST de la Ràdio de Santa Perpètua.

  Ha estat una experiència molt emocionant i esperem poder seguir col·laborant-hi els propers anys.


 5. Sortida Novell

  El 30 d’octubre els alumnes de 1r de PFI d’Hoteleria van anar de visita a l’empresa de Cafès Novell a Vilafranca del Penedès. És una empresa familiar però amb delegacions internacionals (Itàlia, Regne Unit, Estats Units i Xina i Hong Kong) i distingida per la qualitat del seu cafè, la innovació constant i pel seu compromís social.

  Vam poder visitar la fàbrica i vam veure com torren el cafè, l’envasen i l’empaqueten, tot sota unes estrictes normes d’higiene i seguretat. També ens van fer una degustació de cafè i ens van explicar quin tipus de cafè existeix (robusta i aràbica) i quines característiques tenen cadascú i com Cafès Novell tria el seu cafè.

  Va ser una visita molt interessant!!


 6. Taller robòtica

  El passat dia 30 d’octubre vam anar a fer un taller proposat per la Programació Estable de Robòtica a la UPC de Manresa.

  Es tracta d’un taller en petits grups on els alumnes segueixen unes instruccions a través d’un ordinador i van muntant unes peces de Lego i van construint un robot amb diferents parts que després programen per a que realitzi diverses accions; des de detectar on està la paret i parar abans de xocar fins saber si la pilota que hi ha davant seu és vermella o blava i saber si ha de colpejar-la o no.

  És el segon any que el grup de 4t d’ESO realitza aquesta activitat i és una activitat molt interessant on aprenen moltíssim a partir de l’experiència. Van estar tres hores fent el taller i els hi va passar molt ràpid. Estan molt contents i ara continuaran treballant aquesta matèria des de l’escola. Esperem poder repetir aquesta experiència l’any vinent!


 7. Excursió al Cosmocaixa

  El passat dia 16 d’octubre tota l’Escola va fer una excursió al Cosmocaixa. Es tractava d’una activitat promoguda per l’Obra Social de la Caixa i vam aprofitar per anar al Museu a veure les últimes exposicions de robots, així com recordar temes de ciències que ja he manat treballant al llarg d’altres cursos.

  Vam aprofitar un matí fantàstic visitant les exposicions de Robots i Top Ciència, dos exposicions temporals molt interessants i que van aportar aprenentatges rellevants a tots als alumnes de tots els cursos. Vam poder veure també el Bosc Inundat i la Exposició Permanent de ciència, on hi ha diversos experiments i explicacions de moviments terrestres i accions del nostre dia a dia que sovint no li fem cas però que darrere tenen una explicació teòrica molt interessant.

  És un museu on els alumnes gaudeixen moltíssim i poden comprovar tots els aprenentatges que van assolint a l’escola. Va ser un matí molt divertit, ple d’aprenentatges i compartint experiències i bons moments entre companys.