FELICITACIONS

Institut Marina

Laura, Lluís i Maite

Arribar a Barcanova va ser per la nostra família com una alenada d’aire fresc, després de molts mesos d’incerteses i de frustracions. El projecte, l’equip humà i l’entorn ens van seduir des del primer moment. El que vam trobar quan travessàvem el portal del Castell de Can Taió, -a banda d’un gos divertit i entremaliat i unes portes de vidre que feien del tot transparent allò que passava dins- va ser un equip de professionals que eren capaços d’entendre, a la vegada, tant el que passava pels ulls dels pares com dels de la filla, tan desorientats uns com l’altra.

Quan arriben, els alumnes han patit. El professorat de Barcanova els acull amb afecte i també els mostra els límits, s’adapta a la seva diversitat, i els ajuda a avançar i a sostenir l’esforç sense rendir-se. Els valors de Barcanova són molt clars: l’alumnat és el centre del projecte, es fomenta l’autoestima fent protagonista l’estudiant de moltes activitats, i treballant el respecte als altres i als espais: A l’escola no hi ha tanques físiques, sinó les tanques de la responsabilitat; ser diversos no és antònim de poder compartir grup i experiències conjuntes; fer una exposició a classe o relligar un llibre és tan important com acariciar un cavall o cuidar una planta. La natura és un element terapèutic més, i permet a l’alumnat establir-hi una relació espontània i respectuosa d’aprenentatge i de cura que l’ajuda a
madurar.

Després de tres anys continuem anant a la festa de final de curs de Barcanova, segurament perquè ens han fet sentir part del seu projecte. Mai agrairem prou a l’escola l’ajut que va donar -i segueix donant a la nostra filla- per acompanyar-la en una educació integral, que li permeti enfrontar-se al món laboral amb seguretat. Barcanova imparteix una ESO modificada. Tant de bo que tots els centres de secundària fossin capaços de fer el mateix: adaptar-se, amb empatia i respecte, a cada necessitat.

Felicitats Barcanova!

Institut Estela Ibèrica

25è Aniversari GSIS Escola Barcanova

Des de l’Institut Estela Ibèrica us volem felicitar per aquest quart de segle ple d’èxits però, sobretot, pel vostre compromís amb l’educació i per la vostra gran qualitat humana; possiblement les dues característiques que millor us defineixen i que heu portat com a bandera tots aquests anys. Sabem que heu lluitat moltíssim i que heu hagut de superar una dificultat rere una altra per arribar fins a on heu arribat, i des d’aquí us animem a que continueu remant per portar molt més lluny el vostre compromís, els vostres valors i els vostres ideals.

A nivell personal, només podem alegrar-nos de la sort que tenim de tenir-vos com a veïns i expressar un profund agraïment i admiració per tots aquells que formeu part del GSIS Escola Barcanova: un equip de professionals que viviu i sentiu l’educació i que esteu infinitament compromesos amb aquesta. Totes les col·laboracions que heu fet, i que feu, amb nosaltres ens han proporcionat grans moments i han ajudat moltíssim els nostres alumnes, oferint-los un entorn d’aprenentatge únic i experiències vitals i educatives inoblidables.

En els tallers de cuïna i d’hípica que oferiu als nostres grups d’atenció a la diversitat hem trobat el complement pedagògic ideal a l’escolarització ordinària de tots aquells nois i noies que necessiten altres vies, altres mètodes i altres espais per desenvolupar les seves capacitats i habilitats. Nois i noies que, gràcies a vosaltres, han recuperat una autoestima que tenien per terra, han pogut desenvolupar tot el seu potencial i han trobat el seu lloc al món. I això, en la nostra opinió, és una cosa que no té preu… i que diu molt de la feina que feu.

Moltes felicitats, gràcies novament i… endavant!

Mercedes Donaire              
Directora INS Estela Ibèrica

Aleix Herrero
Tutor Aula Oberta INS Estela Ibèrica

Cèlia Castella

Sempre és un gran al·licient desplaçar-me fins el Castell de Can Taió a coordinar amb l’escola Barcanova. És posar aire nou i net al dia!!! És una dosi d’optimisme, d’esperança, d’alegria i d’entusiasme, i sobre tot d’AMOR!!!
És un plaer immens coordinar-me amb vosaltres i una gran sort treballar conjuntament.
Per molts anys!!! Seguim!!
 
Cèlia Castella
Educadora social
Departament de serveis socials
Ajuntament de Ripollet

 

 

Clara, exalumne de l’escola Barcanova

 

 

Sandra Seoane

 En dic Sandra Seoane i vaig arribar a Barcanova l’any 2003. Venia sense il·lusió i amb molta por perquè la meva experiència a la escola d’educació primària no havia sigut gens bona. Estava molt espantada i també enfadada perquè no entenia que la mare en fes anar a una escola que dèiem que era per a ximplets. Res més lluny de la realitat.

El personal docent em va acollir amb tanta comprensió i afecte que molt aviat em va pujar l’auto-estima i vaig descobrir que amb uns bons professionals jo també era capaç d’aprendre. Vaig fer l’ESO i més tard auxiliar administrativa i també vaig anar a l’institut i estudiar un grau mitjà de la branca sanitària. Hores d’ara treballo en un ambulatori de la seguretat social com auxiliar d’infermera i estic molt contenta.

De tot cor gràcies: Rosa. Carmen, Paco, Amador, Albert, Roger, Enric i gràcies Roser per el teu recolzament i la teva ajuda. Moltes felicitats pel 25 aniversari i sobre tot per aquest equip meravellós que amb tant encert dirigeixes.