1. Entrevista a Roser Ferré, directora de l’Escola Barcanova

  La directora de l’Escola Barcanova, Roser Ferré, va explicar dins de l’espai “alguna entrevista més” de l’informatiu de Ràdio Santa Perpètua les novetats d’aquest curs que ha començat amb rècord d’alumnat.

   

  Tipus d’arxiu: MP3 – Mida: 2,77MB – Durada: 6:03 min (64 kbps 22050 Hz)

 2. Un total de 130 alumnes comencen el curs a l’Escola Barcanova

  El divendres 14 de setembre s’iniciarà el curs escolar a l’Escola Barcanova.
  Tot l’equip de docents i professionals del centre ja ho té tot apunt per rebre els alumnes dels diferents cicles formatius de l’ESO i dels PFI (programa de formació i inserció).

  Aquest any a part del PFI d’Activitats agropecuàries i mosso de quadra i del PFI d’uxiliar de cuina i serveis de restauració s’impartirà un nou PFI d’auxiliar en vivers i jardins.

  + informació

  Foto: Entrada a l'Escola barcanova situada al Castell de Can Taió / L'Informatiu
  Foto: Entrada a l'Escola barcanova situada al Castell de Can Taió / L'Informatiu

 3. Inici del curs escolar

  El divendres 14 de setembre s’iniciarà el curs escolar a l’Escola Barcanova. Tot l’equip de docents i professionals del centre ja ho té tot apunt per rebre els alumnes dels diferents cicles formatius de l’ESO i dels PFI (programa de formació i inserció).

  Aquest any a part del PFI d’Activitats agropecuàries i mosso de quadra i del PFI d’uxiliar de cuina i serveis de restauració s’impartirà un nou PFI d’auxiliar en vivers i jardins.

  El calendari escolar també estableix que les classes finalitzaran el dia 21 de juny de 2019, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.


 4. Taula rodona

  Alumnes de l’escola han participant a la taula rodona sobre la formació professional
  de mosso de cuadra i cuina i serveis de restauració

  Participació a la Fira Guia’t

  Els alumnes del PFI de Cuina i Restauració han estat presents a la 9a edició de la Fira Guia’t que s’ha celebrat a Granollers del 20 al 22 de març.

  Durant aquests tres dies aquesta fira ha estat un aparador de tots els estudis de formació professional que s’ofereixen a la comarca del Vallès Oriental i també a comarques veïnes. La Fira està organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO.


 5. 23 de Febrer del 2018
  ara.cat

  Créixer en espais verds millora l’atenció i la memòria dels nens

  Un estudi d’ISGlobal mostra que té beneficis sobre el desenvolupament del cervell

  No és el mateix créixer envoltat d’espais verds que fer-ho entre edificis. Tampoc és el mateix per al desenvolupament del cervell. Els nens i les nenes que han cresuct en llars envoltades de més espais verds tendeixen a presentar més volums de matèria blanca i grisa en certes àrees del cervell. Aquestes diferències estan associades a efectes beneficiosos sobre la funció cognitiva. És a dir, tenen una millor memòria de treball i menys falta d’atenció.

  Així ho conclou un estudi realitzat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació Bancària La Caixa, en col·laboració amb l’Hospital del Mar i la Universitat de Califòrnia (UCLA). En la investigació, que ha sigut publicada per la revista ‘Environment Health Perspectives’, es van estudiar 253 escolars del projecte Breathe de Barcelona. Es va mesurar la seva exposició al llarg de la vida a espais verds a la zona residencial utilitzant imatges per satèl·lit de totes les adreces dels participants des del seu naixement fins al moment de l’estudi. L’anatomia del cervell es va examinar per mitjà d’imatges per ressonància magnètica tridimensional d’alta resolució. La memòria de treball i la manca d’atenció es van avaluar amb testos per ordinador.

  “Les nostres troballes suggereixen que l’exposició a espais verds de forma primerenca a la vida podria donar com a resultat canvis estructurals beneficiosos en el cervell”, assegura Payam Dadvand, investigador d’ISGlobal i autor principal de l’estudi, que és el primer que avalua l’associació entre l’exposició a llarg termini als espais verds i l’estructura del cervell.

  (més…)


 6. Alumnat de jardineria de Barcanova farà pràctiques a espais verds de Santa Perpètua

  L’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Escola Barcanova van signar el dimecres 13 de desembre un conveni de col·laboració que regula les pràctiques de l’alumnat de jardineria per aquest curs 2017-2018. Un total de deu estudiants realitzen aquesta formació al centre ubicat al Castell de Can Taió.

  Segons ha explicat la directora de Barcanova, Roser Ferré, per a l’alumnat del centre poder realitzar pràctiques a Santa Perpètua és molt important per a la seva formació. Aquestes pràctiques ja es venen realitzant curs rere curs.
  L’Escola Barcanova de Santa Perpètua compta en total amb 116 alumnes que realitzen formació relacionada amb l’hostaleria, la jardineria i de mosso de quadra.

  Font: L’Informatiu de Santa Perpètua núm. 590


 7. Comunicat de l’ICE de la UAB Adaptació del text aprovat a la Junta Permanent de Facultat extraordinària de la Facultat de Ciències de l’Educació celebrada el dia 31 d’octubre de 2017

  Davant els atacs que l’ensenyament del nostre país ha rebut les darreres setmanes per impugnar-ne la funció i desacreditar-ne la tasca pedagògica, l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, coneixedor de la tasca educativa que es du a terme en els centres educatius de Catalunya, vol manifestar el següent en suport de l’Escola catalana i la tasca dels seus docents:

  • L’Escola és i ha estat històricament a Catalunya un dels pilars fonamentals per a l’existència d’una societat democràtica, culta i fortament cohesionada a l’entorn dels valors de la catalanitat, la llibertat, la convivència, el respecte de la diversitat i un fort sentit de compromís social.  

  • Des d’aquests principis i marc irrenunciables, l’objectiu de l’Escola catalana ha estat sempre el de la formació integral dels nostres infants, per conduir-los cap a un futur de ciutadans lliures, responsables i amb igualtat d’oportunitats. I, en aquesta tasca educativa complexa però apassionant, els mestres i les mestres de les nostres escoles hi han invertit, i hi inverteixen, el seu esforç, coneixements, experiència i talent. Un capital professional i humà que ha generat models en d’altres parts del món.

  • A les escoles de Catalunya no hi ha adoctrinament ideològic dels escolars. Afirmar això és menysprear injustament aquests docents, és desconèixer del tot la tasca real que fan, és denigrar-ne la imatge de forma ben irrespectuosa. Però, a més, aquest discurs també posa sota sospita la feina de base científica que el professorat de les facultats d’educació i el professorat dedicat a la formació permanent duen a terme en la formació dels docents. És, en darrer terme, el rigor i la bondat de tot el sistema educatiu català el que s’està posant en dubte amb finalitats polítiques poc ètiques, i això cal condemnar-ho enèrgicament.

  • La comunitat educativa de Catalunya en els seus més diversos nivells no ha defugit mai el debat de les seves insuficiències i problemes. Ben al contrari, són signes d’identitat de la nostra escola, de la pedagogia del país, l’obstinada voluntat de millora del sistema, la recerca constant de l’excel·lència educativa i el debat permanent, doncs, sobre què cal millorar i com cal fer-ho. Però la desqualificació i la calúmnia no poden ocupar el lloc del legítim i necessari debat professional, ni usurpar l’espai d’una discussió que s’ha de moure només en l’àmbit tècnic i científic.

  • Els membres de l’equip docent i el personal d’administració i serveis de l’ICE, en solidaritat amb tot el professorat del país, afirmem que també “Som Escola Catalana”. I denunciem una falsedat i una intolerància cap a la diversitat cultural i lingüística que, objectivament, atempta contra la cohesió civil a Catalunya.  

  Bellaterra, 31  d’octubre de 2017


 8. DOTACIÓ ECONÒMICA DE 8.000 € PER A LA COMPRA D’UNA NEVERA INDUSTRIAL

  L’Alcaldessa de Santa Perpètua Isabel Garcia Ripoll, el Diputat d’educació de la Diputació de Barcelona el Sr. Rafel Humet i el Director de l’oficina de la Caixa a Santa Perpètua el Sr. Oscar Naveros van fer lliurament als alumnes del PFI de cuina i restauració d’una dotació econòmica de 8.000 € per a la compra d’una nevera industrial destinada a la cuina de l’Escola.

  Aquesta aportació econòmica s’ha fet a través de l’Obra Social de la Fundació La Caixa.


 9. PROJECTE SUPERA’T

  L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda agraeix la participació de l’Escola Barcanova en el Programa Supera’t Curs 2016-2017 en el marc de l’Aula Oberta.

  diploma-colaboracio-gsis


 10. CONVENI PER AFAVORIR L’INSERCIÓ LABORAL DELS NOSTRES ALUMNES

  GSIS ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i la Fundació Mapfre per afavorir l’inserció laboral dels nostres alumnes.

  A l’acte de signatura d’aquest conveni van assistir l’alcaldessa de Santa Perpetua de Mogoda, Isabel García Ripoll, el Director de l’oficina de Granollers de Mapfre, Leoncio Arenas, i el President de GSIS, Xavier Ferré.

  + Mes informació


 11. ENTITATS ASSOCIADES A L’ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL D’ECONOMIA SOCIAL DINCAT

  ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

  Us informem que ha sortit publicada al DOGC la RESOLUCIÓ ENS/406/2017, de 24 de febrer, per la qual s’aproven les normes de
  preinscripció i matrícula d’alumnes als centres del Servei d’Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts
  amb fons públics, per al curs 2017-2018.

  Podeu consultar el calendari complet clicant AQUÍ

  resolcucio_dogc

   


 12. PARTICIPACIÓ A LA DESENA EDICIÓ DE LA JORNADA ESPORTIVA INTERCENTRES

  El Pavelló Municipal d’Esports de Santa Perpètua vaacollir la desena edició de la Jornada Esportiva Intercentres, que organitzen les Regidories d’Educació i Esports. Uns 300 alumnes de 4er d’ESO dels centres educatius de Santa Perpètua, distribuïts en 24 equips, van prendre part en aquesta activitat.

  La jornada intercentres té com a objectiu la participació dels joves en una jornada fora de l’entorn escolar i que s’interrelacionin els alumnes dels diferents centres educatius. Van participar alumnat de l’ INS Estela Ibèrica, INS Rovira-Forns, Escola Tabor, Col·legi Sagrada Família i Escola Barcanova.

  Els joves van disputar partits de diferents disciplines esportives. Cada partit va tenir una durada de 10 minuts. En aquesta activitat la competició passa a segon terme perquè l’important és la convivència entre l’alumnat.Alumnes de batxillerat de l’INS Estela Ibèrica van ser els àrbitres de la jornada. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i els regidors d’Educació, Antonio Egea, i d’Esports, Julio Pérez, van lliurar als equips participants un diploma.


 13. 19 de Decembre del 2016

  AULES OBERTES ALS INSTITUTS DE SANTA PERPÈTUA

  Dins del programa “Faig i Orientat” els alumnes dels instituts Rovira i Forns i Estela Ibèrica de Santa Perpètua de Mogoda han desenvolupat un taller
  de cuina i un d’hípica respectivament a l’Escola Barcanova.

  Aquestes activitats s’han desenvolupat durant tot el curs en el marc de les anomenades “activitats d’aules obertes” i els alumnes dels instituts han
  estat convivint, treballant i aprenent conjuntament amb els alumnes i professors de l’escola Barcanova.

   

  19 de desembre de 2016
  jo-tambe-vull-treballar

   

  19 de desembre de 2016
  em-sento-capac

   


 14. 18 de Decembre del 2016

  FÒRUM XESC DEL VALLÈS OCCIDENTAL.png

  FORUM XESC DEL VALLES OCCIDENTAL

  El divendres dia 18 de novembre a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès vam celebrar el III FÒRUM XESC DEL VALLÈS OCCIDENTAL SECUNDÀRIA.

  Les xarxes adherides a la XESC del Vallès Occidental, entre elles l’Escola Barcanova, es van reunir per intercanviar les seves experiències, aquest cop, al voltant de la PARTICIPACIÓ amb l’objectiu d’aconseguir millorar les accions dels seus centres envers la participació de tota la comunitat educativa.

  Al següent link trobareu totes les ponències i resultats del treball realitzat entre els professors i entre els alumnes. A més també veureu alguna imatge de la trobada i del mercat d’intercanvi i el reportatge que ens van fer Vallès Educa durant la trobada.

  http://escolesverdesbarcelonacomarques.ning.com/forums-2016-2017

  Alumnes de 4r d' Eso al forum d' Escoles Verdes amb alumnes d' altres escoles. No cal que parlem d' inclusió!!

 15. 18 de Decembre del 2016

  l’Escola Nova 21

  Escola-Nova-21

  L’Escola Barcanova ha estat inserida al projecte innovador que s’ha iniciat per tal d’acompanyar l’ensenyament cap a un sistema educatiu avançat. Així doncs, el passat dia 28 de setembre, vam rebre la confirmació de que entràvem al programa d’Escola Nova 21 i volem informar-vos una mica sobre què implica aquesta noticia per a l’escola i tots els membres educatius implicats (alumnat, famílies, docents,…)

  Què vol l’Escola Nova 21?
  Construir un sistema educatiu avançat, adequat a la societat en la que vivim, i on es transmeti un aprenentatge rellevant i amb sentit a través de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu; tant entre els alumnes com entre els docents dels centres participants.

  Què proposa l’Escola Nova 21?
  Catalitzar les iniciatives de canvi educatiu existents, de la mà de les escoles que han estat liderant processos de canvi disruptiu i d’innovació, i fer-les confluir amb la recerca sobre aprenentatge i amb el treball dels organismes internacionals. El treball conjunt durant els tres anys de durada del programa ha de generar un ecosistema educatiu avançat que creixi i ajudi el conjunt del sistema a canviar, millorant-ne la fonamentació i el treball, de manera que contribueixi a l’onada de canvi educatiu que es dóna a la nostra societat i a molts indrets del món.

  Així doncs, busca:

  1) Crear un ecosistema educatiu avançat; a partir de 26 escoles impulsores i les 467 que finalment s’han inscrit al programa per treballar pel canvi de forma conjunta. Entre totes, hi haurà 30 centres que rebran un assessorament i capacitació intensius per garantir-ne la seva transformació.

  2) Contribuir a la onada del canvi; generant la fonamentació, estratègies i les fases per possibilitar el canvi en el sistema educatiu global.

  Quin és el marc comú d’escola avançada?
  1. Un propòsit educatiu orientat a proporcionar competències per a la vida; donat que l’educació ha de proporcionar la capacitat d’adaptar-se per poder participar a la societat del coneixement i actuar amb responsabilitat dins d’un món globalitzat. Per aquest motiu, l’educació ha de basar-se en una perspectiva que inclogui:

  a. Aprendre a conèixer; adquirint instruments pel domini del coneixement i la comprensió del món, aprenent al llarg de la vida. Més enllà dels temes que es transmeten a l’escola actualment, es busca l’aprenentatge autònom.

  b. Aprendre a fer; desenvolupant habilitats necessàries per actuar sobre l’entorn.

  c. Aprendre a viure junts; adquirint els valors dels drets humans, dels principis democràtics, de l’entesa intercultural,… per tal de participar i cooperar amb els altres en totes les activitats humanes i socials.

  d. Aprendre a ser; participa dels 3 aprenentatges anteriors i ha de permetre el desenvolupament personal propi i la capacitat d’actuar amb major autonomia, més criteri i més responsabilitat personal. Desenvolupant el pensament autònom i crític, amb desenvolupament propi.

  2. Pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen. Així, cal tenir en compte els següents principis de forma combinada i flexible:

  a. L’alumnat ha de ser el centre de l’aprenentatge i han de ser els protagonistes del procés, estimulant el seu compromís i una participació activa i autoregulada en la construcció del propi coneixement.

  b. L’aprenentatge ha de ser un procés de naturalesa social i, per tant, cooperatiu. Però deixant lloc, també, a l’aprenentatge autònom i la recerca personal.

  c. Les emocions són part integral de l’aprenentatge, això implica que les experiències educatives han de ser motivadores i interessants per l’alumnat.

  d. L’aprenentatge ha de tenir en compte les diferències individuals; contemplant diferències en coneixements previs, estils, estratègies, interessos i motivacions.

  e. L’esforç es clau per l’aprenentatge, així doncs, cal fomentar entorns d’aprenentatge que estimulin l’autosuperació evitant la pressió excessiva.

  f. L’avaluació continuada afavoreix l’aprenentatge, retroalimenta el procés d’aprenentatge i el disseny de la pròpia acció educativa.

  g. Aprendre consisteix a construir connexions horitzontals entre àrees de coneixement i matèries que permetin la translació de les estructures de coneixement a noves situacions, per tal d’obtenir nivells de comprensió més profunds.

  3. Mecanismes d’avaluació per a l’orientació de l’aprenentatge amb capacitat de mesurar tot el ventall de competències implicades en una concepció holística de l’educació.
  D’aquesta manera, l’avaluació formativa dóna protagonisme als alumnes i serveix per millorar l’aprenentatge, tenint en compte tant aspectes cognitius com físics, socials i emocionals.

  4. Una organització escolar autònoma i oberta, amb capacitat d’actualitzar la seva acció educativa i que contempli els 3 principis següents:
  a. Una organització al servei de la naturalesa; subordinada a les necessitats que planteja el disseny, desenvolupament i sostenibilitat de les experiències comentades (organització del professorat i alumnat, estructures flexibles,…).

  b. Un lideratge per a l’aprenentatge; amb visió, estratègies i dissenys sustentats per l’evidència sobre l’aprenentatge i l’autoavaluació.
  c. Una organització oberta i permeable, capaç de generar les sinergies necessàries per al desenvolupament del seu capital professional, social i cultural, a través de la col·laboració amb famílies, universitats, institucions culturals, empreses i especialment entre altres escoles i entorns d’aprenentatge.

  Com ho faran?
  1. Anàlisi, identificació i disseny del canvi; desenvolupant un sistema d’autodiangòstic (es passarà la segona quinzena d’octubre).
  2. Accions de capacitació intensiva; de les 467 escoles, s’escolliran 30 escoles  (mostra representativa) que tindran un acompanyament i assessorament al llarg del procés, així com formació tant de l’equip directiu com dels mestres.
  3. Material i guies per a la transformació; que guiïn la transformació d’altres centres.
  4. Edició de materials que demostrin els aprenentatges, tant de la recerca com del desenvolupament del projecte. Materials que tinguin orientació pràctica i puguin ser aplicats a les escoles.

  s1

  s2

  s3

  peu_post


 16. 19 de Decembre del 2016

  JA ENS PODEU SEGUIR A INSTAGRAM

  l’Escola Barcanova ha obert un compte a Instagran (escolabarcanova) on cada dia pengem una foto perquè les famílies puguin seguir les diferents activitats que desenvolupen els alumnes.

   

  icon-instagramahttps://www.instagram.com/escolabarcanova/

  JA ENS PODEU SEGUIR A INSTAGRAM - escola barcanova
  JA ENS PODEU SEGUIR A INSTAGRAM - escola barcanova

 17. 27 de Setembre del 2016

  L’ESCOLA BARCANOVA ENTRA A FORMAR PART DEL PROGRAMA “ESCOLA NOVA 21”

  Les entitats que impulsem el programa Escola Nova 21 han escollit el nostre centre educatiu per formar part del seu programa. S’inicía així un camí cap a l’actualització del propòsit educatiu, les pràctiques d’aprenentatge, l’avaluació i l’organització de tots els centres que hi prènen part per tal d’impulsar una onada de canvi a tot el sistema.

  La participació en aquest programa comporta la voluntat i l’agosarament de formar part d’aquesta xarxa de canvi compartit durant tres anys. D’entre els centres que s’incorporen, n’hi ha que ja tenen una trajectòria d’innovació i d’altres que estan en condicions d’iniciar aquest procés.
  Un total de 481 centres formen part del programa gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona i els ens locals. Aquest acord farà possible la creació de xarxes territorials compostes per un màxim de 10 escoles cadascuna. Aquestes xarxes esdevindran una eina clau per compartir coneixement, experiències i orientació per al canvi. La participació al programa es vehicularà a través del protagonisme a la xarxa del vostre entorn, que us indicarem més endavant.

  Aquesta tardor s’organitzarem amb tots els centres un treball per reflexionar sobre l’orientació del canvi a través d’uns tallers. A banda, s’aportaran eines d’autodiagnosi que permetran a cada centre contrastar en quin punt es troben en relació als quatre eixos del marc d’escola avançada i fer visible un itinerari de canvi per cada centre.

  D’entre els centres participants el mes de desembre es seleccionaran una mostra representativa de 30 amb els que es testarà la metodologia de canvi que s’està elaborant en col·laboració amb altres actors amb la voluntat que el coneixement generat serveixi per al conjunt del sistema.

  MÉS INFORMACIÓ A
  www.escolanova21.cat


 18. 19 de Setembre del 2016

  FIRA D’INTERCANVI DE FLORS 2016 LA FLORESTA

  El diumenge 2 d’octubre de 2016 l’Associació el Mussol per a la protecció del paisatge celebra la sisena fira d’intercanvi de flors. La fira se celebrarà a la plaça de l’Estació de la Floresta (Sant cugat) de 10 a 2 del matí.

  Si veniu a la fira podeu dur o emportar-vos plantes pel jardí o d’interior. També trobareu plantes hortícoles, testos i llavors que staran repartides en diferents taules i us aconsellarem sobre com cuidar-les.

  També us donarem consells d’horticultura i jardi-neria ecològica, per difondre una sèrie de pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

  TALLERS
  PLANTACIÓ D’ESQUEIXOS A càrrec de Carme Farré.

  GERMINATS AMB PAPER DE LLAVORS
  A càrrec de Neus Colet i Margarita Urbano.

  MENJADORS D’OCELLS
  A càrrec de Núria Marjanedas i Pau Fortmlo.

  PUNTS D’INFORMACIÓ
  VERMICOMPOSTADOR
  A càrrec de Jesús Martínez López.

  COMPOSTATGE
  Inscripció als tallers organitzats als municipis a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

  MÉS INFORMACIÓ A
  www.elmussol.santcugatentitats.net


 19. 24 de Maig del 2016

  TALLER D’HÍPICA AULA OBERTA 2015-16

  Vídeo del “Taller d’Hípica i Mosso de Quadra” que els alumnes d’Aula Oberta dels Instituts Estela Ibèrica i Rovira Forns de Santa Perpètua de Mogoda han fet a les instal·lacios de GSIS Hípica Can Taió durant el curs 2015-16


 20. 29 de Març del 2016

  VISITA ESCOLES VERDES

  Des del 2002, l’escola Barcanova forma part de les Escoles Verdes de Catalunya. Any rere any, alguns dels membres de la nostra comunitat educativa, participen a les jornades formatives que, des d’escoles verdes s’ofereix per continuar avançant i evolucionant cap a una escola més sostenible i amb una reducció de residus favorable pel medi ambient.

  El passat dijous dia 10 de març, la jornada formativa, que s’acostuma a realitzar al CRP de Montcada, va tenir lloc a la nostra escola.

  Primerament, van poder visitar l’escola i veure les darreres novetats realitzades a la hípica, a la granja-escola que s’ha creat recentment i acabant al camp de compostatge o a la reinstauració de l’hort que hem engegat aquest curs i, posteriorment, acompanyat d’un bon berenar realitzat pels alumnes del PFI de cuina, van realitzar la part de formació pertinent per aquell dia, relacionada amb el projecte ambiental de centre sense oblidar que, aquest any, la formació gira entorn l’aigua i, sempre surten alguns recursos que beneficien treballar aquest aspecte amb els i les alumnes de tots els nivells del sistema educatiu. Va ser una jornada interessant i on tots els visitants van poder gaudir de les nostres instal·lacions i de l’ambient verd i acollidor que caracteritza la nostra escola.


 21. 29 de Març del 2016

  XERRADA INFORMATIVA A SANT JOAN DE DÉU

  El passat dijous dia 28 de gener, l’equip de tutors i la direcció de l’escola vam anar a la presentació de la publicació de Quadern Faros que es va portar a terme a l’auditori de l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu.

  Es presentava un informe d’investigació que portava per títol: “Adolescentes con trastornos de comportamiento: ¿Cómo podemos detectarlos? ¿Qué se debe hacer?” i es basava en un estudi realitzat de forma transversal als diferents membres de la comunitat educativa i, en general, als diversos sectors que treballen amb els adolescents, per tal de valorar quines són les causes dels trastorns del comportament dels nostres joves d’avui en dia, així com els indicis per a la seva detecció precoç i eficaç.

  Així doncs, la xerrada va començar amb la ponència de J. Ll. Matalí, el qual va introduir el tema i va profunditzar en com s’havia portat a terme l’estudi, fent una valoració de cada un dels passos que van realitzar i les principals conclusions que en van extreure.
  Posteriorment, va parlar la pediatra C. Valls, que va explicar la visió més mèdica sobre el tema i, finalment, la docent F. Martí, que ens va donar la seva visió del tema que s’estava abordant en relació a l’escola i quines pràctiques o idees cal tenir en compte per a poder afrontar aquestes problemàtiques d’aprenentatge i trastorns de comportament, que dia rere dia ens trobem als centres educatius de tot el territori.

  Així doncs, és molt interessant treballar i investigar entorn aquests aspectes que tant ens afecten i que poden ajudar a trobar resposta pel tractament professional amb aquests alumnes sense oblidar que l’abordatge d’aquests temes s’ha de fer amb el recolzament dels pares i família i, sempre, amb un abordatge multidisciplinar on psicòleg, professionals de la salut mental, docents i família, sense excloure el propi adolescent, coneguin la proposta de treball i treballin sota uns mateixos paràmetres i visió, per tal de que els resultats obtinguts siguin significatius i adequats al que s’espera.


 22. 21 de Març del 2016

  OBERTURA DEL PERÍODE D’INSCRIPCIONS PER A L’ESO

  A partir del 30 de març i fins al 7 d’abril estarà obert el període d’inscripcions per als estudis d’ESO de l’Escola Barcanova.

  Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a escolabarcanova@xtec.cat, trucar al telèfon 93 574 35 90 (de dilluns a divendres de 8 a 15 h) o adreçar-vos a les nostres oficines (Castell de Can Taió. Camí de Can Gomis, s/n 08130 Santa Perpètua de Mogoda).


 23. 21 de Març del 2016

  JORNADA DE PORTES OBERTES

  El pròxim 15 d’abril a les 12 del matí l’Escola Barcanova realitzarà una jornada de portes obertes. La jornada té com a finalitat donar a conèixer els Programes de Formació i Inserció que L’Escola Barcanova ofereix:

  • PFI d’activitats agropecuàries. Mosso de quadra
  • PFI d’auxiliar de cuina i serveis de restauració

 24. 22 de Febrer del 2016

  ARRIBES, SA HA FET DONACIÓ D’UN ARBRE A L’ESCOLA BARCANOVA

  L’empresa de jardineria Arribes, SA ha fet donació d’un exemplar de castanyer d’Índies (Aesculus x Carnea) fals castanyer per als jardins de
  l’escola Barcanova.

  És una planta ornamental de flors rosades vermelloses, particularment sensibles a l’entollament.


 25. 06 de Novembre del 2015
  l’informatiu

  L’ESCOLA BARCANOVA HA OBERT UN PFI DE CUINA

  L’Escola Barcanova ofereix aquest curs un nou PFI de cuina específic per a alumnat que té una discapacitat lleugera o una intel·ligència límit i que no els ha permès acreditar l’ESO.

  + Mes informació


 26. 03 de Decembre del 2014

  Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

  El passat dimecres dia 3 de desembre de 2014 el diari Ara va recordar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una publicació especial. Aquí disposeu d’un enllaç a la versió pdf de la esmentada publicació. Especial Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat La publicació ens convida a conèixer algunes de les entitats, fundacions i cooperatives que diàriament duen a terme una gran tasca per normalitzar la vida d’aquest col•lectiu i dintre d’aquest especial es fa una menció a GSIS i a la nostra escola. Aquí teniu l’esmentat article.

  DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT


 27. 13 de Març del 2015

  Teatre. “Mar i Cel”

  El divendres dia 13 de març els alumnes de segon cicle van anar al Centre Parroquial Sant Vicenç, a Sabadell a veure l’obra de teatre Mar i Cel. La companyia, La Romareda, de Lleida, va representar en 45 minuts, la trama de l’obra escrita per Àngel Guimerà sobre els conflictes entre moriscos i cristians. Va ser molt interessant i tot i que era en català antic, barrejava escenes més sèries amb d’altres més còmiques que van fer que no es fes gens avorrida.

  Al final, van fer un col·loqui els actors i van poder preguntar-los aquelles inquietuds i qüestions que tenien, tant en relació a l’obra com en relació a la feina d’actor. Va ser divertit i ens ho van passar molt bé!!!

   


 28. 30 de Gener del 2015

  Visita consellers

  El dia 30 de gener de 2015, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha visitat l’Escola Barcanova. Durant el recorregut per sdles nostres instal·lacions, Puig ha pogut comprovar el funcionament del centre i saludar els alumnes que en aquell moment estaven fent classe

  Per altre banda el dia 20 de març la Consellera de Benestar Social i Família Neus Munté també ha visitat l’escola i ha pogut veure de primera mà el treball que fa la nostra entitat amb persones amb discapacitat i amb nens i nenes amb necessitats educatives especials.

   

  Més informació


 29. Programa “Junts Ho Podem Fer- Juntos Somos Capaces.”

  ’AJUNTAMENT DE SANTA PERPETUA DE MOGODA I LA COOPERATIVA GSIS, UNITS PER LA INTEGRACIÓ LABORAL DE JOVES AMB DISCAPACITAT

  Vuit joves de la nostra escola, realitzaran pràctiques formatives a l’Ajuntament de Santa Perpètua gràcies al programa “Junts Ho Podem Fer- Juntos Somos Capaces”, que promou FUNDACIÓN MAPFRE.

  L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i Grup de Serveis d’Iniciativa Social, GSIS, han signat un acord de col·laboració per participar al programa d’inserció socio-laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental “Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces”, que promou FUNDACIÓN MAPFRE des d’el 2010.

  Gràcies a aquest acord, un total de vuit joves realitzaran pràctiques formatives als serveis de l’Ajuntament de Santa Perpètua. El permetrà adquirir habilitats i experiència a les tasques pròpies de les diferents dependències del Consistori.

  A la presentació d’aquest conveni, celebrat en el marc d’una jornada per sensibilitzar al teixit empresarial de La Riera de Caldes, han participat, entre d’altres, Isabel García Ripoll, Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Andrés San José, Director l’oficina de MAPFRE a Rubí; i Salvador Bach, President de GSIS.

  Fins a l’actualitat, el programa “Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces” ha fet possible que més de 2.350 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa, facilitant la formació de més de 1.300 alumnes i la inserció de més de 1.530 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental.


 30. Setmana cultural 2014

  Aquest any també hem dedicat una setmana a visitar diferents espais i manifestacions culturals: un creuer, museu marítim, museu Abelló, barri gòtic, diferents tallers, fundació
  Alicia, excursions caminant.. Aquesta ha estat la setmana cultural en imatges:

  Dilluns: Els alumnes de primer cicle van tenir l’oportunitat de conèixer per dintre un gran creuer de Grimaldi Lines atracat al port de Barcelona. També van visitar el museu
  marítim de la ciutat.

  Els alumnes tercer van visitar el museu egipci, Fundació Clos i van aprofitar per fer una
  passejada per Barcelona….

  Els alumnes de quart van conèixer una mica de la història de la ciutat de Barcelona tot passejant pel Barri Gòtic.

   

  Els alumnes tercer van visitar el museu egipci, Fundació Clos i van aprofitar per fer una passejada per Barcelona

  Dimarts: Els alumnes de l’escola van participar en diferents tallers: un de maquillatge de cinema de terror i un taller de música, pel que anaven passant tots els grups. Tallers d’història per cada grup segons els continguts que s’estaven treballant a l’aula: prehistòria, edat antiga, edat mitjana. Els alumnes de primer van participar també en una xerrada anomenada “Apantallat” sobre com fer un bon ús de les noves tecnologies Els alumnes de quart van visitar el museu Abelló de Mollet del Vallès


  Dijous:
  Els dijous els alumnes de primer cicle van fer un taller de cuina a l’escola; volem agrair la col•laboració de la sra. Araceli Company que ens va ajudar a elaborar unes postres delicioses. A la tarda activitats variades, entre elles un karaoke, i després van
  tastar tot el que havien cuinat al matí, va ser difícil contenir les ganes!!!!!

   

  Divendres: Aprofitant l’arribada de la primavera van fer dos excursions caminant, els alumnes de primer cicle van visitar l’ermita de Santiga i ela alumnes de segon cicle van arribar fins l’ermita de Gallecs, va ser una bona caminada…