1. CARNESTOLTES 15: PROJECTE DE LA MÚSICA

  Aquest any hem treballat la música des de tots els cursos i a nivell transversal en les diverses àrees curriculars.

  logos-carnestoltes

  El grup de 1r d’ESO es va encarregar de treballar el jazz i el swing. Van cercar molta informació i van realitzar diverses exposicions de músics importants d’aquest estil de música, tot combinat amb audicions de jazz i swing, on el saxo era la base d’aquella música.

  El grup de 2n d’ESO va treballar el rock. Van endinsar-se en el món de l’Elvis Presley fins a arribar a grups més actuals com AC/DC o  Queen, cercant informació variada i decorant-ho tot amb diverses guitarres.

   

  El grup de 3r d’ESO va encarregar-se de treballar el pop. Van marcar els seus inicis en els Beatles fins a arribar a grups força més actuals com La Oreja de Van Gogh. Van cercar informació i es van encarregar d’observar quina evolució ha tingut la música pop des dels seus inicis fins a l’actualitat.

  Per últim, el grup de 4t d’ESO va treballar el country. Van poder observar com ha evolucionat la música des dels seus inicis fins a l’actualitat, com molts dels estils musicals actuals tenen la base en els estils treballats a l’aula i que, tot i no se una música que escoltessin de forma quotidiana, no era res que no els pogués agradar per escoltar-ho una estona. A més, un grup de 4t, es va encarregar de crear, des de l’àrea de manipulats, maquetes que imitessin els diversos instruments més importants de cada un dels estils. Així doncs, van crear des d’un piano fins a un banjo, passant per una guitarra o un violí.

  Un cop es va anar treballant, cada un dels grups va procurar plasmar la informació recollida en diversos murals i plafons i, posteriorment, es va realitzar una exposició per intercanviar informacions entre els diversos cursos i per tancar el projecte d’una manera dinàmica vam aprofitar el dia de Carnestoltes per preparar una gimcana que girava entorn els diverses aspectes treballats i on els alumnes, van poder apropar-se a tota la informació que s’havia treballat des de tots els cursos fins al moment de forma  divertida: fent videoclips d’alguns grups de música (aprofitant els instruments creats), aprenent passos d’estils musicals com el country,…

  Al finalitzar el projecte, va ser interessant observar com els alumnes havien canviat totalment la seva actitud i, van passar, de no conèixer res sobre aquelles músiques i apostar per la seva música quotidiana (reggae, reggeaton, minimal, hip hop, música electrònica,…) a passar una estona divertida i entretinguda, escoltant i coneixent estils musicals totalment desconeguts per a ells. Per tant, la valoració del projecte ha estat positiva ja que va ser una jornada divertida on, per un dia, els alumnes van gaudir escoltant música totalment desconeguda per a ells fins a aquell moment.