1. SETMANA CULTURAL 2015

  La setmana del 20 al 24 d’abril, a l’escola vam realitzar la Setmana Cultural; es tracta d’una setmana la qual la dediquem a realitzar diverses activitats relacionades amb la cultura i les arts. El treball que es realitza a la setmana Cultural és un treball realitzat de forma transversal que intenta agrupar el que s’ha anat treballant a les diverses assignatures per tal de poder aplicar, també, els nous coneixements adquirits a les diverses sortides i tallers que es realitzen.

  molapeque

   

  DILLUNS

  El dilluns, vam anar d’excursió a la Mola. Vam fer un recorregut força llarg i vam caminar durant tot el dia, aconseguint arribar al cim i podent gaudir de les vistes que des d’allà es podien observar, sense deixar de banda la visita que vam poder realitzar al monestir que allà a dalt es situava i que està ambientat en l’art romànic. Tota aquesta informació vam poder treballar-la breument amb un dossier que vam estar realitzant a l’aula i, vam poder observar també la gran quantitat i varietat de plantes que composen la vegetació del Parc de Sant Llorenç.

  Tot i que algunes plantes ja les coneixíem i havien estat treballades des de l’assignatura de Nomenclatura, vam poder observar-ne d’altres que encara no havíem conegut i, per fer-ho de forma més amena, el segon cicle va realitzar un concurs de veure qui aconseguia fotografiar la major quantitat de tipus de plantes durant el recorregut així com dels ocells que per allà hi podíem trobar.

  L’autocar va parar al Coll d’Estenalles a les 10:45h del matí i, després d’esmorzar, van començar a pujar la muntanya fins arribar al cim. Després de caminar durant 6km, a la 1 del migdia gaudien d’unes grans vistes des de dalt. Pel descens, però, per canviar el recorregut, van tornar pel camí de Can Robert, tot i ser més curt, era un camí que requeria força equilibri per anar baixant per les pedres i caminets que anaven trobant, i tot i ser més entretingut, va ser divertit i van aconseguir arribar fins al final sans i estalvis.

   

   

  DIMARTS

  El dimarts es van quedar a l’escola i tenien programats diversos tallers relacionats amb diverses temàtiques curriculars. Al matí, els de primer i segon, van realitzar uns tallers sobre història al museu d’història de Santa Perpètua i el segon cicle van realitzar uns tallers sobre drogues, per tal d’informar a l’alumnat dels inconvenients i conseqüències d’aquestes substàncies i prevenir-ne el consum. A més, els 4 cursos van dedicar una estona durant el matí per preparar la sortida de dimecres a Barcelona.

  A la tarda, els diversos cursos van treballar a l’aula i els de 4t d’ESO van fer lectura a l’aire lliure, aprofitant que feia bon temps i que s’apropava Sant Jordi (època de llibres i roses).

   

   

  DIMECRES

  El dimecres, quan van arribar tots a l’escola, van pujar a l’autocar i es van dirigir cap a Barcelona, un cop allà, es van dividir per cicles per realitzar dues excursions força diferents però de gran interès totes dues.

  El primer cicle va anar a visitar el Parc Güell i va gaudir d’una activitat anomenada G Experience en la qual els hi van passar un vídeo de 10 minuts en 4 dimensions que tant alumnes com professors van gaudir i ho van passar molt bé. Posteriorment, el guia els hi va fer una visita pel parc i van poder veure la vegetació de la zona així com les zones més importants que l’arquitecte Antoni Gaudí va realitzar en aquella zona.

  El segon cicle van realitzar una ruta per conèixer la Barcelona Olímpica i els canvis que havia sofert Barcelona des del 1986 quan se li van atorgar els Jocs Olímpics del ’92. Aquesta ruta va començar al mirador del MNAC i va continuar al Jardí Botànic Històric on van poder observar gran quantitat de plantes i van conèixer els canvis d’aquella zona entre l’Exposició Internacional de 1936 i la preparació pels Jocs Olímpics entre els anys 1986 i 1992.

  Posteriorment, la visita va continuar cap a la Vila Olímpica, on van poder observar l’Anella Olímpica, la quantitat de jardins que envolten aquella zona, així com les piscines de Bernat Picornell o el Palau Sant Jordi. Finalment, la ruta turística els va portar a veure per dins l’Estadi Olímpic, espai que actualment no té cap finalitat ni utilitat esportiva, però si la tenia anteriorment quan l’Espanyol jugava els seus partits de forma setmanal.

  La ruta va acabar amb una visita lliure pel Museu Olímpic i de l’Esport, on de forma lliure van poder passejar per l’exposició que allí s’hi troba, tot donant resposta a un dossier de preguntes que els hi havien donat a l’entrada. Va ser curiós conèixer algunes dades així com veure la gran quantitat de copes, torxes, imatges i objectes que han anat marcant la història de l’esport.

  Quan van sortir d’allà, van dinar a l’Anella Olímpica i, com que plovia, la jornada va acabar ràpid, sense poder visitar els jardins d’Aclimatació i anant a recollir els companys de primer cicle per tornar a l’escola.

   

  DIJOUS

  El dijous era un dia especial, era el dia de Sant Jordi. Els de 4t d’ESO van estar tot el dia al carrer, van muntar dos parades (una a la Rambla i una al Passeig de la Florida) per vendre roses i alguns dels articles que els alumnes realitzen des de l’assignatura de manipulats (carpetes, llibretes, àlbums,…). Va ser una jornada llarga i entretinguda però es va aconseguir vendre moltes roses i articles.

  Els altres tres cursos es van quedar a l’escola on van combinar diverses activitats. Van realitzar una activitat de Pony Games, relacionada amb la hípica i els cavalls, on havien de desenvolupar diverses activitats a sobre del cavall, relacionades amb la confiança, l’equilibri,… i també van realitzar activitats de Sant Jordi (escriure poemes, pintar mandales,…). sense oblidar el taller que va realitzar el grup de 1r d’ESO que es titulava Estàs apantallat? I tractava la temàtica de l’addicció a les noves tecnologies i l’ús correcte de les xarxes socials.

   

  DIVENDRES

  Finalment, el divendres al matí, el grup de 4t d’ESO va realitzar un taller de paper pintat que havia preparat pels alumnes de 1r cicle per tal que es confeccionessin una carpeta i on ells, eren els guies que els havien d’ajudar. Va ser una activitat diferent on els alumnes de 4t deixaven per una estona el rol d’alumne per adquirir el rol de monitor d’un grup de companys.

  Després del pati, i per tancar amb la setmana cultural, es va realitzar una gincama on s’intentava englobar tot el que s’havia anat treballant durant aquella setmana per tal de consolidar i tancar tot el que s’havia realitzat. Així doncs, es van realitzar 8 grups i cada un d’ells havia de passar per diverses proves relacionades amb l’esport, amb Gaudí, amb Sant Jordi o amb la Mola. Va ser una forma divertida de tancar la setmana cultural i va servir per consolidar tot allò que s’havia treballat durant aquells dies.