1. SETMANA CULTURAL 2016

  La setmana del 18 al 22 d’abril vam celebrar la setmana cultural, es tracta d’una setmana la qual la dediquem a realitzar diverses activitats relacionades amb la cultura i les arts. El treball que es realitza a la setmana Cultural és un treball realitzat de forma transversal que intenta agrupar el que s’ha anat treballant a les diverses assignatures per tal de poder aplicar, també, els nous coneixements adquirits a les diverses sortides i tallers que es realitzen.

  Aquest any, a més, hem volgut introduir una novetat en el segon cicle, on totes les activitats i tallers han anat lligats a un únic tema de treball, referent a un treball de recerca. Així doncs, tenint en compte que ens trobem en el 150è aniversari de Ramon Casas, vam dedicar el treball de recerca a aquest gran modernista i a tots els aspectes que a ell van lligats.

  Primer cicle
  El dilluns, els alumnes de 1r van començar la jornada fent un taller al Museu d’Història del poble sobre la prehistòria; mentre que segon va començar el dia fent un treball sobre relacions afectives.
  Posteriorment, primer va començar a fer un taller del Petit Príncep, per acabar de preparar alguns aspectes referents a l’obra de teatre que anaven a veure, mentre que els de segon van anar al Museu d’Història del poble a fer un taller sobre La Santa Perpètua romana.
  A la tarda, primer va continuar amb el taller del Petit Príncep i segon va fer hípica.

  primer-cicle

  El dimarts, tota l’escola va anar d’excursió a Montserrat. Un cop allà, van esmorzar i, posteriorment, primer va anar d’excursió al Monestir de Montserrat i a la “Santa Cova”.

  Captura de pantalla 2016-07-15 a las 10.39.32

  El dimecres, primer cicle havia d’anar a veure l’obra de teatre del Petit Príncep, però precisament l’actriu principal de l’obra s’havia posat malalta i es va haver d’anul·lar la funció. Així que van aprofitar el matí per fer una visita per Barcelona i veure l’escultura del Gat de Botero (artista treballat des de l’àrea de Plàstica) i una passejada pel Port.

  Per la tarda, primer d’eso va fer un taller d’enquadernació sobre Picasso, on van fer unes carpetes molt maques amb paper pintat i imatges de quadres de Picasso, mentre que segon feia taller de Picasso.

  El dijous, els de primer van començar el dia fent un taller sobre l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials que es diu Estàs apantallat? I els alumnes de segon van aprofitar la concentració de primera hora per fer un taller de poesia.

  set cul 15_16 enquadernacio

  Després, com cada dijous, van aprofitar per anar a la piscina i, per la tarda, els papers es van canviar. Primer d’eso feia el taller de Picasso qeu havia fet segon el dia abans i segon, aquesta tarda, va fer un taller d’enquadernació on van confeccionar unes llibretes din A6 molt divertides amb imatges d’animals.

  Finalment, el divendres, els alumnes de primer i segon van anar a Barcelona, al Museu Picasso, i van poder veure l’exposició del Museu amb la seva respectiva explicació i, van finalitzar la visita amb un taller on havien de fer un dibuix d’uns objectes reals a partir de diferents tècniques i amb diferents materials.

  Segon cicle
  Els alumnes de segon cicle, van començar el dilluns al matí amb la presentació del treball que haurien de realitzar aquella setmana i la construcció dels grups de treball. Després del pati, es van començar a endinsar en el tema, començant a indagar i buscar informació sobre la vida de Ramon Casas i ha respondre les preguntes que havia en el dossier.
  Per la tarda, van continuar amb el treball, centrant-se una mica més en l’obra de l’autor.

  El dimarts, vam fer l’excursió conjunta a Montserrat. Van aprofitar per visitar el Monestir i un grup d’alumnes va fer la ruta Botànic-Geològica de Sant Geroni mentre que l’altre grup va pujar fins el Pla de les Taràntules i, posteriorment, van aprofitar per anar a visitar el Museu de Montserrat on hi havia una vintena de quadres sobre Ramon Casas.

  El dimecres, els alumnes de segon cicle van anar a Barcelona a realitzat una ruta modernista pels llocs clau que configuraven la vida de Ramon Casas i la qual va acabar al Museu Modernista de Barcelona, on gran part de l’exposició actual està dedicada a l’autor que estàvem treballant. Va ser molt interessant i van aprendre moltes coses noves, a part d’aprofitar la visita al màxim.

  Per la tarda, el grup de tercer va anar al Museu del poble a fer un taller sobre L’Edat Mitjana, mentre que el grup de 4t va començar a fer un taller plàstic sobre els cartells modernistes, dels quals Ramon Casas n’era un geni.

  El dijous al mati, els alumnes de 3r van reprendre el treball a l’aula amb l’obra de Ramon Casas, mentre que els alumnes de quart feien un taller sobre relacions afectivosexuals. Quan quart va acabar, tercer va fer el taller, que portava per nom M’agrado. Després, ambdós grups van anar al pavelló a fer esport, tot i que va ser una mica diferent perquè van fer una gimcana relacionada amb el tema transversal de la setmana. Per la tarda, van començar a fer una activitat sobre vitralls modernistes.

  Finalment, divendres al matí vam aprofitar les primeres hores per avançar els treballs dels vitralls i els cartells modernistes i després de l’hora d’esbarjo van anar a donar una volta per Santa Perpètua per treballar el modernisme a partir d’edificis modernistes del poble.

  El treball però, no va acabar aquí. Com que encara ens quedaven temes per abordar, van continuar treballant el dossier des d’algunes assignatures instrumentals, en les setmanes posteriors, i van tocar temes com el Modernisme, la industrialització o altres modernistes com Santiago Rusiñol.

  La valoració va ser molt positiva tant per part del professorat com des de la visió dels alumnes i esperem poder fer un altre treball d’aquest caire el vinent curs.