1. VISITA ESCOLA SANTIGA

  Sovint, les escoles d’educació especial queden aïllades i allunyades de l’escola ordinària. Cal caminar, cada cop més per a la inclusió educativa i, per tant, des del nostre centre, promovem i oferim activitats per tal que l’escola ordinària tingui contacte amb el nostre alumnat amb una doble finalitat.

  D’una banda, el que es vol és donar a conèixer el funcionament del nostre centre i coneguin algunes de les activitats que aquí hi portem a terme (tallers de paper reciclat i paper pintat, enquadernació, activitats d’hípica,…) i d’altra banda, s’intenta donar una oportunitat al nostra alumnat per tal que puguin posar en pràctica aquells aspectes que, dia rere dia, procurem transmetre a partir de l’àrea d’hàbits laborals (autonomia, responsabilitat, rutines laborals,…).

  Així doncs, el dia 27 de maig ens va venir a visitar l’Escola Santiga. Era un grup de 54 alumnes de 1r de Primària que venien a realitzar diversos tallers; dos de caire més manipulatiu i 2 tallers més a la hípica amb els cavalls i els ponis.

  Els alumnes van arribar a les 9:45 i, després d’esmorzar, es van començar les activitats. Es van dividir en 4 grups i cada un d’ells anava acompanyat d’una de les professores de la seva escola i anaven passant per les diverses activitats que des del nostre centre havíem proposat.     

  D’aquesta manera, els nostres alumnes van realitzar pràctiques amb el grup que ens va visitar i van poder comprovar el paper que juguem el professorat dia a dia. Les seves valoracions van ser positives i es van donar compte que sovint, el saber fer i el saber estar amb altra gent requereix un esforç que no valoren quan estant amb els companys d’igual edat.

  Tot i que cansats, tant els petits que ens van visitar com el nostre alumnat va valorar positivament l’activitat i esperem que es continuï realitzant de cara a un futur per treballar responsabilitats, rutines i autonomia i per continuar mostrant, a la societat, la feina que arribem a fer als nostres centres dia rere dia i els resultats que n’obtenim.