Activitats 2021-2022

 1. Visita al MACBA

  El dia 12 de Desembre, els alumnes de 3r d’ESO hem visitat el MACBA (Museu d’art Contemporani de Barcelona). Durant el trimestre hem realitzat a l’aula activitats relacionades amb el projecte ExpressArt coordinat pel mateix museu. Com a cloenda hem vist les obres i hem interactuat amb elles, posant així en pràctica els continguts treballats.


 2. Visita Vivers de Sala Graupera

  El passat dimecres dia 1 de desembre, els alumnes del PFI de jardineria van visitar els Vivers de Sala Graupera, a Sant Andreu de Llavaneres.

  Els alumnes van observar i aprendre com funciona un viver professional amb més de 50 anys d’experiència, que té com a filosofia la jardineria sostenible: adaptada al medi on està situada amb una gran diversitat de plantes de clima mediterrani.


 3. Trobada escoles verdes

  El passat dimarts 23 de novembre els ecodelegats de les diferents classes de l’Escola Barcanova van participar en la trobada anual d’escoles verdes del Vallès Occidental. La trobada va ser online amb l’objectiu de interactuar amb altres instituts i vam aprendre molt d’intercanvi d’accions i experiències.


 4. Dia de la Infància i la Juventut

  Des de l’assignatura de Català hem estat treballant uns textos per presentar a l’Informatiu especial que s’emetrà el dia 20 de novembre coincidint amb el DIA DE LA INFÀNCIA I LA JOVENTUT.

  Així doncs, primer vam estar treballant per grups una notícia que parlés de la Santa Perpètua del Futur i preparant una entrevista per tractar el tema de Santa Perpètua del passat.

  Posteriorment, alguns representants van fer una entrevista a la Sra. Maria Llonch, veïna del poble, que els hi va donar molta informació.

  Després de l’entrevista els representants els hi van explicar les seves sensacions i l’experiència a la resta de companys.

  Ara, hem enviat els textos i esperem que aviat us poguem ensenyar el resultat en el diari del poble.


 5. Setmana de la Ciència

  Del 15 al 19 de noviembre és la Setmana de la CIÈNCIA a Catalunya.

  Per celebrar-ho, des de l’escola hem organitzat algunes activitats diferents per apropar la ciència als alumnes.

  Els alumnes de 4t hem organitzat una jornada d’experiments que celebrarem el divendres al matí.

  De moment, avui hem començat amb la recerca d’informació i creació d’hipòtesis, tot treballant el mètode científic.

  Després de la Recerca d’informació, els alumnes es van organitzar per grups per tal de portar tots els materials necessaris. I el dijous ja teníem tots els materials preparats per portar a terme els experiments.

  Finalment, el divendres 19 al matí hem celebrat la Jornada d’Experiments per fer la cloenda de la Setmana de la Ciència.

  Els alumnes han gaudit, han après sobre líquids no newtonians, reaccions, la pressió de l’aire, barrejes reactives,… i també s’han adonat que en algunes ocasions, els experiments, quan els portes a terme no sempre surten i sorgeixen problemes. A continuació, us deixem algunes imatges de la Jornada d’Experiments.


 6. Excursió a la Fageda d’en Jordà

  El dimarts dia 9 de novembre, coincidint amb el canvi d’estació i dins l’àrea de Jardineria, hem fet una excursió tota l’escola a la Fageda d’en Jordà, a la Garrotxa. La excursió a la Fageda va ser una bona jornada per valorar l’estat dels arbres amb l’arribada de la tardor, vam fer una volta circular visitant el volcà de Santa Margarida i passant per la fàbrica de iogurts de la Fageda.

  El temps es va comportar i fins que no vam ser a l’autocar per tornar, no va començar la pluja.

   


 7. Fira D’ocupació/Saló Ocupació

  El darrer mes de Novembre els i les alumnes de 2n PFI de l’Escola Barcanova van assistir al Saló d’Ocupació. Una sortida molt interessant per tots i totes ja que estan acabant la seva etapa formativa com a futurs auxiliars de la seva especialitat. Van poder observar, orientar-se, preguntar i apuntar-se a les diferents borses de treball. Així mateix, van realitzar diferents tallers relacionats amb l’assignatura de FOL.


 8. Xerrada Cotxe elèctric

  Els alumnes de 4r C han assistit a una xerrada-taller oferta per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. En aquest taller ens ha explicat el funcionament dels vehicles elèctrics i les seves avantatges mediambientals en comparació amb altres sistemes de automoció més contaminants i el seu impacte en el medi ambient.


 9. “Human Bodies”

  Hem visitat l’exposicio “Human Bodies” amb els alumnes de quart al CC Les Arenas.

  Hem realitzat aquesta sortida per poder consolidar els temes de biologia treballats durant el curs passat (els que estan fent permanència) i aquest primer trimestre i els pròxims trimestres. Hem pogut conèixer de primera mà moltes coses del nostre cos que no coneixiem. Ha estat una experiència diferent i única que ens ha permés apropar-nos al nostre interior i aprendre molt de les explicacions que s’han donat al llarg del recorregut.


 10. Sortida al Palau de la Música

  El Primer Cicle de l’ESO va anar el passat mes de novembre al Palau de la Música a veure el concert “Les músiques del món”. Van poder veure i escoltar en primera persona les possibilitats sonores que té la veu i la relació que tenen el so, el soroll i el silenci amb la música.

  A més, van descobrir diferents audicions típiques de cadascun dels continents del món, tot gaudint d’un gran escenari com és el Palau.


 11. Cafès Pont

  El darrer mes octubre, vam realitzar una sortida amb els alumnes de 2n PFI cuina als cafès Ponts a Sabadell.

  Va ser una sortida molt interessant, per acabar d’interioritzar els continguts treballats a l’assignatura de Teoria de Sala. Així mateix, acabar de fer un aprenentatge més significatiu identificant quins aspectes han de millorar en la realització d’un cafè i manteniment de la màquina.


 12. Visita Hotel Ilunion

  Els alumnes de 2n del PFI de Cuivan vam visitar, el dia 20 d’Octubre L’Hotel Ilunion de Barcelona. Fundació que treballa per la igualtat d’oportunitats de persones amb diversitat funcional. Sortida enfocada per la formació en centres de treball i per futures insercions laborals